18 de març 2013

Celebracions Setmana Santa 2013

Premeu play per la música
La Setmana Santa és el moment més important de l'any litúrgic cristià. Des de Diumenge de Rams i fins Diumenge de Pasqua i amb diferents activitats litúrgiques i escenificacions,  recordem i recreem la Passió, Mort i Resurrecció de Jesucrist. És a dir, des de que Jesús arriba a Jerusalem procedent del desert i ja proclamat Salvador, fins que és processat, mort clavat a la creu, enterrat i fins que ressuscita.
Us presentem a continuació un resum de la Setmana Santa a la nostra Parròquia tot seguint de forma cronològica les celebracions. Al final, un reportatge fotogràfic de les mateixes i enllaços a Vdm’Tv.

Diumenge de Rams

Jesús entra a Jerusalem muntat en un ase, l’animal de la vida senzilla i del treball quotidià, i es aclamat per la gent com a Messies i rei de pau. Un rei que regnarà des de la creu.

“Ha despertat un dia assolellat!!. Diumenge de Rams. Tots cap al pati de les Religioses Franciscanes per beneir els rams. Nens i nenes amb les palmes i palmons ben guarnits.

Un any més la afluència de gent ha destacat. Un cop feta la benedicció, junts en Processó fins al Temple Parroquial per celebrar l’Eucaristia.

El Mn. presentà el Pa i el Vi i consagra rodejat de nens i nenes amb les seves palmes i palmons, QUINA IMATGE TANT BONICA!!

Resem el Pare Nostre en Comunitat i participem rebent el Cos de Crist acompanyats de cants i música com és habitual en les nostres celebracions.

A les 12.30, Benedicció de Rams a la Plaça de l’Església. Nens, pares, avis…esperaven rebre la benedicció, en un escenari que semblava una Postal, no hi cabia més gent… A continuació l’Eucaristia.” (Àngels Arcos)

Dijous Sant

Jesús s’acomiada dels seus deixebles amb un sopar, Allà els rentà els peus, com a signe de la seva entrega total, una entrega que els seus seguidors hem de viure. I alhora els deixa el pa i el vi de l’Eucaristia, presència seva que serà el nostre aliment al llarg del camí de la vida.

Celebració de la missa vespertina del Sant Sopar, recordant Jesús en el darrer sopar quan va rentar els peus als deixebles, demostrant el servei cap els altres. En acabar, la processó pel temple seguint als apòstols i al Santíssim Sagrament fins a la Cripta per la pregària i iniciant els torns de vetlla de pregària davant el Santíssim.

Divendres Sant

Jesús és escarnit, torturat i clavat en una creu, i des de la creu ens mostra què vol dir estimar totalment, com només Déu pot estimar. Nosaltres avui, escoltant el relat de la passió, pregant per tota la humanitat, venerant la creu i combregant, li agraïm el seu amor, i afirmem la nostra fe en ell i en el seu camí de fidelitat i entrega.

El divendres es commemora la mort de Jesucrist a la creu. La pregària de Laudes al matí i el Via-Crucis de meditació i en silenci pels carrers de Vilassar de Mar escoltant l’evangeli a les catorze estacions, inicien aquesta jornada de commemoració.

Per la tarda amb la celebració litúrgica de la passió i Mort del Senyor i la posterior representació escènica de la Passió de Crist al temple “Crist ha mort per nosaltres”, vivim una experiència plena de significat i de reflexió sobre el sacrifici de Jesús pels demés.

Nit de Pasqua. Dissabte Sant

Aquesta nit tot el poble cristià, tota l’Església està en Vetlla, celebrant el gran esdeveniment que dona tot el sentit a la nostra fe. Jesús, fidel fins a la mort, ha ressuscitat d’entre els morts i viu per sempre. Ell ens va al davant. I nosaltres, amb tot el goig, ens reunim per compartir-ho, en la celebració més important de l’any. Al·leluia!

A la Plaça de l’Església beneïm la llum que encén el Ciri Pasqual del nou any litúrgic i entrant al temple a les fosques i només amb la llum de les espelmes, celebrem la nit Santa de la Resurrecció del Senyor. És una cerimònia de renovació de l'aigua i el foc i que amb la lectura dels textos bíblics de l’Antic Testament recordem la Pasqua del poble d'Israel i celebrem la Vetlla Pasqual - Eucaristia de Pasqua.

Un cop acabada la celebració, a la Plaça de l’Església, ens felicitem la Pasqua menjant “Mones” amb vi bo i refrescos.

Diumenge de Pasqua

Amb la Missa Solemne del dia de Pasqua i commemorant la resurrecció de Jesucrist, va culminar la Setmana Santa i les celebracions relacionades amb els últims dies de la vida de Jesucrist a la nostra Parròquia.
Que el sacrifici, la caritat, l’amor i la nostra Fe ens guiïn al llarg de
la nostra vida!

Diumenge de Rams
Nota de prensa Vdm'TV         http://tv.vilassardemar.cat/TVRVilassar.html?ir=765

Dijous Sant
















Divendres Sant
Via-Crucis
















Celebració Passió

Representació Passió: "Crist ha mort per nosaltres

Nota de prensa Vdm'TV          
Vetlla Pasqual