14 de febr. 2015

Projecte Mans Unides: activitats de la Parròquia


El cap de setmana del 6 al 8 de febrer van tenir lloc les activitats de la Parròquia corresponents a la Campanya Contra la Fam de Mans Unides. 

Aquest any i sota el lema “lluitem contra la pobresa, t’hi apuntes?” la nostra parròquia amb la resta de l’Arxiprestat de La Cisa i conjuntament amb els de Badalona, Gramenet i Mataró, han col·laborat en la millora de infraestructures socio-educatives a Bourofaye Diola de Senegal (podeu llegir el resum del projecte al final d’aquest reportatge) .

Gràcies a la col·laboració i participació de la gent s’han pogut recollir 1.057 euros, faltant encara la recaptació de les misses, que seran ingressats a Mans Unides pel projecte.

A tots aquells que heu participat i col·laborat.... Moltes gràcies!!

Crònica i reportatge de les activitats clicant a “Més informació”


Sopar de la Fam

El divendres dia 6, al vespre, es va celebrar el Sopar de la Fam a l’Espai Cultural de Can Bisa.

El sopar, organitzat per la Comissió de Festes del Patronat i on els assistents col·laboraven econòmicament amb aportacions voluntàries, va consistir en una llesca de pa amb oli i una poma, un sopar auster i solidari amb tota la gent del tercer mon que passa fam. 

En acabar el sopar, a la sala Roser Carrau, va tenir lloc el testimoni d’en Jorge Blasco, estudiant de medicina, en relació a l’experiència viscuda durant un mes al Perú en un projecte educatiu a l’Escola “Signos de Fe”. També els testimonis de mossèn Toni Roman i la doctora Pepa Rafel i el seu fill Pau,  explicant la seves experiències a El Salvador des d’una visió d’Església i màrtirs i des d’una experiència d’ajuda humanitària, respectivament.

Testimonis que van fer reflexionar a tots els assistents sobre les necessitats del món i sobre la gran experiència que suposa la ajuda altruista, l’amor al pròxim, la solidaritat i la importància del que tenim i que moltes vegades no valorem. 

Des de la Parròquia agraïm la vetllada als organitzadors de l’acte i als testimonis per compartir les seves experiències.

Missa Familiar i venda de pastissos solidaris

Diumenge 8 de febrer la Missa Familiar va estar dedicada a la pobresa. Les lectures de la paraula de Déu i la participació dels infants ens van recordar que l’amor i la solidaritat cap als més necessitats es un dels actes més gratificants i encoratjadors de tots.

La celebració litúrgica, dedicada a la campanya contra la fam de Mans Unides, va estar molt participada per famílies que van omplir l’església i on els infants de catequesi van representar la lectura de l’evangeli de Sant Marc, en aquest cas, feia referència a com Jesús curava als malalts més desfavorits. També van fer ofrenes conjuntament amb pares i mares,significatives de la solidaritat.

També els infants de catequesi van llegir, amb la metàfora del llapis del lema d’aquest any de la campanya, el que cal esborrar del món i el que cal apuntar per fer el món mes humà.

En acabar, a la Plaça de l’Església, venda de pastissos solidaris elaborats per les famílies de catequesi i venda de llapis preparats pels nois i noies del KtClub. Agraïm a tots ells la seva participació i col·laboració.

Un cap de setmana intens però molt solidari.

Gràcies a tots!!

Reportatge fotogràfic:

Sopar de la Fam




























Missa Familiar i venda de pastissos solidaris