13 de març 2018

Romeria a Montserrat



El dissabte 10 de març una bona colla de la nostra Parròquia de Sant Joan de Vilassar va participar en la  XIIª  Romeria a Montserrat del nostre Arxiprestat de la Cisa.


Alguns van sortir ja ben d’hora al matí per pujar a peu des del poble de Monistrol fins al Monestir.  Altres, amb autocar fins a dalt, travessant el mar de boira que envoltava la santa muntanya.   En arribar a les places del monestir,  tots, uns i altres,  juntament amb els membres de la resta de parròquies de l’arxiprestat ja vam poder gaudir d’un bon sol i unes vistes magnífiques que també ajudaven a lloar el Creador.

Aplegats en el moment central de la Romeria,  la celebració de l’Eucaristia conjuntament amb la comunitat de monjos, els moments de fer-nos presents com Arxiprestat van ser en la salutació i en l’ofertori:   des de Vilassar de Mar vam oferir un pom de flors,  des d’ Alella unes ampolles de vi, i per part dels que havien pujat a peu unes botes de muntanya.

En acabar l’Eucaristia,  el Pare abat  Josep Mª Solé ens va adreçar unes paraules d’ acollida i d’encoratjament a viure la nostra fe cristiana i a aprofitar aquest temps de Quaresma per a fer-la créixer i enfortir-la.

Després ja va venir l’estona per al dinar:   alguns al restaurant,  un bon menú al voltant de les taules,  que aquesta vegada afavorien el poder parlar;   els altres de pic-nic a la sala de Nostra Senyora:  un dinar per compartir i una sobretaula la mar d’engrescada amb cants i ballaruga molt animada.   Una bona manera de viure la germanor i fer comunitat.

La Romeria va acabar amb una breu pregària a la Mare de Déu a la plaça dels Apòstols;  i autocar avall.    Una jornada ben bonica en la que el temps ens va ajudar a gaudir de la natura, de la passejada i les converses tranquil·les entre tots els participants.

A punt ja per la propera !!